Select Page

Josep Guix

En Josep Guix és una persona de tracte fàcil, molt proper a la gent. Pot ser sigui pel seu tarannà o potser sigui per la seva condició de professor. O pot ser sigui per tot plegat, tant se val.

El 1980 es llicencia en Enginyeria Agrària a l’Escola Superior d’Agricultura de Lleida, aleshores adherit a la Politècnica de Catalunya, i s’especialitza en Explotacions Agropecuàries. La tardor del mateix any inicia un període d’estades tècniques que el duran a Filipines. Tres anys més tard, a Síria, va estar becat a la Facultat d’Agricultura d’Aleppo. Estudia la millora genètica amb plantes adaptades a zones desèrtiques per tal d’afavorir les pastures pels remats de les poblacions Beduïnes i facilitar l’establiment d’aquestes comunitats en llocs fixos. Una Síria que, sense voler-ho, li mostra la realitat del conflicte araboisraelià.

El 1985 és un any d’emprendre: posa fil a l’agulla a projectes que el tindran ocupat 20 anys després. Funda el programa de Ràdio Olot Trenquem el Cuc; edita el primer número de l’Agenda de Pagès amb l’Anna Roca i, sobretot, entra com a Professor i Cap del Departament d’Agrària a l’Institut de Formació Professional La Garrotxa d’Olot.

Tot i no desvincular-se mai del món rural – el 1996 s’inicia com a Vicepresident del Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles fins l’any 2000 –, després d’un període intens de sembra i recollida, el 1995 és hora de començar-ne  un altre que durarà gairebé 10 anys: la direcció del mateix institut, l’ IES-SEP la Garrotxa.

El 2004 també posa fi aquesta etapa immers en l’educació dels joves de la comarca, per retornar, d’alguna manera, als orígens. Així, assumeix la Direcció dels Serveis Territorials a Girona del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya fins el 2011.

Amb el PSC va estar al govern com a segon tinent alcalde i com a regidor de medi ambient des del 2015 fins el 2017.

El proper repte de Josep Guix és la ciutat d’Olot, una fita que ha arribat de manera coherent, quasi per inèrcia a la seva trajectòria. l’objectiu que el motiva és el de sempre: millorar la qualitat de vida de les persones.